O intervenție ca-n filme!

Eliza
22.04.2021

Erau primele ore ale dimineții când ne-au scris prietenii de la Clubul Câinilor Utilitari, partenerii noștri de proiect pentru #HAMtrenamentPentruViață. Se întâmplase ceva!

În după amiaza zilei de marți, 13 aprilie, în jurul orei 16:00, s-a dat alertă: doi copii au dispărut în localitatea Gura Ocniței, jud. Dâmbovița, iar Comisarul șef local le-a cerut ajutorul. Imediat s-au mobilizat 11 voluntari cu 6 câini atestați pentru căutare în mediu natural și în maxim 3 ore de la alerta primită au ajuns în zona de căutare. Un număr impresionant de polițiști, jandarmi și voluntari erau deja implicați în căutare, inclusiv cu ajutorul dronelor.

Informații de la familie, prieteni, eventuali martori sunt puse cap la cap la fața locului. Unele zic că Maria ar fi fost supărată pe bunica ei pentru că a certat-o și că Robert a mai plecat de acasă și cu o altă ocazie, însă a revenit atunci.

Ceallapa, Toshi și Billy intră primii în misiune, fiecare cățel cu câte 2 voluntari, astfel încât să acopere cât mai eficient și rapid spațiul de căutare. Se folosesc toate modalitățile de comunicare, toate echipamentele avute la dispoziție și mediile de informare, pentru a câștiga timp. Și în jurul orei 01:00, când primii câini se întorceau din teren și trebuia să intre tura 2, misiunea s-a oprit. Copiii fuseseră găsiți!

Pentru acești câini de căutare și salvare formidabili și pentru formarea altora ca ei, luna aceasta facem #HAMtrenamementPentruViață, un teren de dresaj și antrenament unde prietenii de la Clubul Câinilor Utilitari pot forma o întreagă generație de salvatori gata să intre în acțiune oricând și oriunde.

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!