01.01.2023

Iarna asta pune în ghetuțele unui ONG formularul 177

Noi, ONG-iștii, suntem făpturi (mai) aparte. Avem nevoie de aer, apă și lumină să existăm. Avem nevoie de o comunitate cu care să creștem împreună, asemenea unui copac. O comunitate pentru care să creștem, așa cum copacul își întinde rădăcinile când terenul este prielnic.

citește mai mult...

31.12.2022

Seara celor 7 premii la Gala Societății Civile 2022

E o singură zi în an când se cade să îți lauzi singur munca și azi e ziua aia - dimineața de după Gala Societății Civile. După ce ai văzut Ateneul plin de chipurile colegilor care fac munca lui Sisif în România și dovedesc că se poate. Se poate să fie (mai) Bine și la noi!

citește mai mult...

15.11.2022

Mituri și realități despre Alzheimer, cu dr. Cristian Erdei

O boală învăluită în mituri și frică. Un debut plin de neclarități, suspiciuni, amânări, anxietăți de multe ori băgate sub preș. Un diagnostic marcat de panică și atât de multe întrebări că ți-e jenă să i le pui aceluiași doctor. O conversație sinceră și personală cu dr. Cristian Erdei, medic specialist psihiatru și psihoterapeut, despre toate aceste lucuri.

citește mai mult...

20.10.2022

Fiecare pas contează la KinetoBebe

Peste tot se nasc copii care fac singuri primul pas. Se nasc, însă, copii care își leagă visele copilăriei de sălile de terapie și fac primul pas undeva spre 5 ani. Există copii care nu vor reuși vreodată să facă primul pas. Și mai sunt copii care nu își permit niciodată un tratament lung și costisitor, ca să poată pune un pas înaintea celuilalt. 

citește mai mult...

13.10.2022

Salinoterapie, haloterapie și ce mai face sarea BINE

Ideea salinei senzoriale din inima Bucureștiului - cauza lunii Octombrie la Zi de Bine - a venit în urmă cu un an, când la Asociația KinetoBebe copiii care au nevoie de recuperare pediatrică și terapii complexe erau nevoiți să își tot întrerupă tratamentele din cauza răcelilor. Apărea o răceală și nu se mai termina. Apăreau probleme respiratorii și nu se mai terminau. Și, o știm prea bine, nu erau răcelile de sezon cu care erau obișnuiți de atâția ani... era ceva mult mai grav de atât.

citește mai mult...

13.07.2022

Zi de șantier magic și de găsit mâțe pierdute

Azi a fost ziua cu vizita pe șantierul #CasaPLINĂ, dar și ziua cu mâța rătăcită și salvată!

citește mai mult...

23.05.2022

Ce ar vrea psihiatrul să știi dacă te confrunți cu un declin cognitiv

„Sfatul meu pentru oricine a fost recent diagnosticat cu Alzheimer este să....”

citește mai mult...

16.05.2022

Boala cu o mie de zile „pe repeat”

În momentele tot mai rare în care își amintește cu cine stă de vorbă, domnul B. se bucură ca un copil. De fapt, pentru doamna B., domnul B. este tot mai mult ca un copil de care trebuie să ai grijă neîntrerupt. Să se spele, să se îmbrace, să nu încurce pilulele cu niște nasturi sau furculița cu lama de ras.

citește mai mult...

10.05.2022

Mai ȚINE(mă) MINTE numai un ceas

Domnul A. suferă de Alzheimer. Își conștientizează boala, iar asta îl face ca, uneori, să resimtă totul ca fiind insuportabil. Într-o zi, s-a urcat cu un picior peste balustradă. Doamna A. a zburat către el: “Am zburat peste toate, să îl prind și să îl trag de acolo. «De ce faci asta?», l-am întrebat disperată. « Ca să nu te mai necăjesc, să nu mai ai treabă cu mine», mi-a răspuns…”

citește mai mult...

 

Abonare newsletter

Zi de zi adunăm povești, idei și inițiative pline de speranță și le punem într-un Jurnal de Bineri, care ajunge la voi în fiecare vineri, la țanc pentru un vibe pozitiv de weekend. Plus că aflați primii când mai lansăm un nou episod din podcastul Zi de Bine! Așa că abonați-vă și voi la newsletter!